Stroji, namenjeni za
pripravo lesnih
sekancev za
avtomatsko kurjenje
z lesno biomaso.

     
  Gorilniki, namenjeni
avtomatskemu kurjenju
lesnih sekancev.

 
     
     
 
- Trosilnik sena
- Puhalnik
- Trosilnik silaže
- Prečni transporter

 
     

Imate morebitna vprašanja ali predloge? Lahko nas kontaktirate kar preko online obrazca!
     
Trosilnik sena
Naprava, ki avtomatsko trosi seno po celotni (ali željeni) površini senika. Trosilnik se pričvrsti na lesene prečke pod sleme in priključi na zgornje koleno puhalnika. Patentirana rešitev z enim samim motorjem (moči 0.25 kW) omogoča idealno enakomeren raztros sena in odpravlja problem kopastega nalaganja ali zbitosti še ne povsem suhe krme; seno se hitreje suši. Trosilnik BIDER je zaradi izvirne zasnove cenejši od podobnih naprav ostalih proizvajalcev. Garancija je 3 leta.
Puhalnik
Puhalnik je namenjen za spravilo sena ali silaže -najbolje v kombinaciji s trosilnikom. Težnja konstruktorja je bila, da krma čim bolj gladko zdrsne mimo turbine: s tem se prepreči svaljkanje in zmanjša drobljenje sena na minimum. Pri namestitvi zavzame puhalnik malo prostora, konstrukcija podnožja pa omogoča 45° nagib iz vertikalne smeri na obe strani. Pogon 7.5 - 11 kW Dodatek: noži za puhalnik
Trosilnik silaže
Trosilnik uporabljamo za enakomerno odlaganje silaže v stolpne silose. Namestimo ga na zadnjo cev (koleno) siloreznice ali puhalnika, enakomeren raztros silaže omogoča mehanski programator, ki ga poganja mali elektro motor. Loputo, ki usmerja silažno maso, nastavljamo samo na enem mestu, glede na višino in premer silosa. Največja odlika trosilnika je matematična natančnost porazdelitve silaže.
Elektro agregat
Elektro agregat je preko kardana gnan traktorski priključek, s katerim proizvajamo električno energijo z naslednjimi parametri: 3×220/380 V, 50 Hz. Agregat lahko napaja omrežje kokošje ali mlečne farme, kadar pride do izpada električne energije. Ker je nošen traktorski priključek, ga je moč uporabljati kjerkoli. Posebnega vzdrževanja ne rabi, delo z njim pa je enostavno in varno.
Traktorski mešalnik za gnojevko z dodatno napravo za vbrizgavanje zraka
Mešalnik je lahek in izredno trpežen. Uporaba je enostavna in učinkovita. Zaradi prisotnosti kisika (vbrizgan zrak), gnojevka hitro dozori ter pospeši propadanje kaljivosti semen raznih plevelov, ki vanjo zaidejo z živalskimi iztrebki.